Budinca pentru mic dejun, cu foi de placinta

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 19 Feb 2014 | 8861 vizualizari

 

Aveam in congelator un pachet cu foi de placinta si m-am gandit sa fac o budinca pentru mic dejun si o alta budinca pentru desert.
Au iesit amandoua foarte bune!!!

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • 150 gr pastrama de porc
  • 200 gr iaurt
  • 1 lingura faina
  • 2 buc gogosar murat
  • 1/2 pachet foi de placinta
  • 1/2 pachet praf de copt
  • 1 varf lingurita sare
  • 15 gr unt pentru uns formele
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca pentru mic dejun, cu foi de placinta:

Decongelam pachetul cu foi de placinta si il taiem pe jumatate.

Batem cele doua oua cu putina sare, apoi adaugam iaurtul, uleiul si faina amestecata cu praful de copt.

Taiem pastrama de porc in cubulete, gogosarul julien si le amestecam in compozitia cu iaurt.

Ungem niste forme de tarta sau de sufleuri, de care avem, cu putin unt si le umplem pe jumatate cu compozitia rezultata.

Taiem jumatatea de pachet cu foi de placinta in 4 parti si vom introduce foile, rasfirandu-le prin compozitie, lasand cateva colturi in afara pentru a se rumeni frumos.

Dam formele la cuptor pentru 30-35 de minute la 180 de grade.

Se pot servi alaturi de legume proaspete sau cu ketchup.

TIPS-URI

1

Pastrama de porc poate fi inlocuita cu piept de pui sau alte specialitati de carne.

2

Foile trebuie rasfirate bine, altfel se strang in interiorul budincii si lasa senzatia de necopt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca pentru mic dejun, cu foi de placinta" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Oua umplute cu ciuperci si carnaciori